Dit zijn de eigenschappen van de scharnierschroef

Zoals de naam je al enigszins aangeeft geldt voor de scharnierschroef of de beslagschroef dat ze specifiek is ontwikkeld voor het bevestigen van deur- evenals raambeslag. Daarnaast kunnen ze eveneens worden gebruikt voor het eenvoudig kunnen afstellen van scharnieren. Voor dit type schroef geldt dat ze beschikt over enkele concrete eigenschappen. Het gaat hierbij dan meer bepaald om de aanwezigheid van een kleine, platte kop zonder freesribben. Dit zorgt ervoor dat er geen risico bestaat op het beschadigen van het beslag. Voor de scharnierschroef geldt verder ook dat ze is uitgevoerd met een voorborende punt. Deze voorkomt dat voorboren is vereist en ook het splijten van het hout wordt voorkomen. Meer weten? Dan moet je vooral zeker verder blijven lezen! 

De belangrijkste voordelen van de scharnierschroef

Voor elk type schroef welke op de markt aanwezig is geldt dat ze zich kenmerkt door enkele specifieke eigenschappen. Dat geldt eveneens voor de scharnierschroef. Een bijzonder opvallende eigenschap is bijvoorbeeld terug te vinden in het feit dat deze schroeven zich kenmerken door de aanwezigheid van kleinere koppen in vergelijking met andere exemplaren. Ook het gebrek aan freesribben is een niet onbelangrijke troef. Voor deze laatste geldt dat ze bijvoorbeeld wel aanwezig zijn bij universele freesribben. 

Het zijn de hierboven aangehaalde eigenschappen die ervoor zorgen dat de scharnierschroef op een efficiënte manier mooi kan worden verzonken. Bovendien is het zo dat ze ook beter passen bij de gaten voor de schroeven die aanwezig zijn in de scharnieren of in het beslag. Hou er bovendien rekening mee dat een scharnierschroef verkrijgbaar kan zijn in verschillende soorten materialen waaronder in verzinkt staal. Het betreft hier een zeer stevig materiaal dat er bekend om staat erg lang mee te blijven gaan. Wist je bovendien ook dat scharnierschroeven zowel gebruikt zijn voor binnen- als voor buitentoepassingen? Ook dat is een niet onbelangrijk voordeel. 

Kies voor de juiste scharnierschroef voor jouw project!

Ongeacht het type schroef welke je gaat aankopen zal je tot de vaststelling komen dat je altijd aandacht moet besteden aan verschillende belangrijke eigenschappen. Hierbij kan je dan denken aan:

  1. De lengte waar de scharnierschroef over moet beschikken;
  2. De dikte die is vereist voor het karwei dat je wenst uit te voeren;

Enkel en alleen door grondig de verschillende aandachtspunten door te nemen waar je rekening mee moet houden bij het aankopen van een dergelijke schroef zal je uiteindelijk verzekerd zijn van een exemplaar welke zich uitstekend zal lenen voor het project dat je wenst uit te voeren. 

Kan je besparen op het aanschaffen van scharnierschroeven?

Voor alle schroeven die op de markt zijn terug te vinden geldt uiteraard dat ze beschikken over een bepaald kostenplaatje. Wanneer je bezig bent met het uitvoeren van één of meerdere projecten is het niet meer dan normaal dat je altijd tracht om te kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijke prijs-kwaliteitverhouding. Dat vereist soms dat er een besparing moet worden gerealiseerd op de aanschaf van verschillende materialen waaronder bijvoorbeeld de scharnierschroef. Dit kan je relatief eenvoudig doen door rekening te houden met twee verschillende zaken. Het gaat hierbij enerzijds om de aankoopprijs van de schroef. Door een vergelijking uit te voeren tussen de prijzen van scharnierschroeven bij verschillende partijen komen je reeds een behoorlijk eind. Bovendien is het zo dat je ook vaak kan rekenen op een korting bij grotere hoeveelheden die worden aangekocht.