Kan je je muren beter met betonlook verf of met kalkverf verven?

Als je je muren gaat verven is het misschien lastig om te beslissen welke soort verf je wil gaan gebruiken. Er zijn naast alle verschillende kleuren waar je uit kan kiezen namelijk ook nog eens allerlei verschillende soorten verf waar je een keuze uit moet maken. Denk bijvoorbeeld aan betonlook verf, die tegenwoordig erg populair is. Maar ook kalkverf is onder veel mensen erg geliefd. In dit artikel zullen we het dan ook over deze twee soorten verf gaan hebben. Zo kan jij straks hopelijk bepalen of welke soort verf wellicht ook iets voor jou is en ben je weer een stapje dichter bij het verven van je muren.

De voordelen van betonlook verf

We beginnen bij de betonlook verf. Wat maakt deze verfsoort nou zo populair? Dat is vooral zijn look. Betonlook verf geeft je muur namelijke een gave veeg achtige look. Daarnaast zorgt het voor een super leuke industriële stijl. Het past dus supergoed bij de moderne inrichtingen van tegenwoordig. Als je nou helemaal weg bent van de betonlook verf en je de betonlook stijl door wil trekken in de rest van je woning, dan zou je ook eens kunnen kijken naar een betonnen vloer. Je kan namelijk beton cire kopen in allerlei verschillende soorten en kleuren, waardoor er altijd wel iets bijpassends bij zit.

De voordelen van kalkverf

Ook kalkverf is een hele populaire soort verf. Dat heeft verschillende redenen. We beginnen bij het materiaal waar deze soort verf van is gemaakt. Kalkverf is namelijk verf op waterbasis. Deze soort verf is dan ook erg milieuvriendelijk. Daarnaast is de look die het aan je muur geeft ook erg leuk. Het zorgt namelijk voor een soort wolkachtig effect. Dat geeft een knusse sfeer aan je woning. Kalkverf is in allerlei verschillende soorten kleuren verkrijgbaar, waardoor er voor iedereen wel iets tussen zit. Van neutraal wit, bruin of grijs, tot vrolijke kleurtjes in verschillende tinten roze, geel, rood, groen of blauw.