Waarom tapijttegels een goed idee zijn voor thuis

tapijttegels

Of je nu net je huis hebt gekocht of je bent toe aan een make-over, de vloer bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je huis. Tapijt lijkt soms ouderwets, maar tapijttegels zijn juist helemaal hip en trendy. Waarom zou je kiezen voor tapijttegels in huis? In deze blog lees je vijf redenen waarom tapijttegels een goed idee zijn voor thuis.

Makkelijk te leggen

Allereerst zijn tapijttegels makkelijk te leggen. Het is niet nodig om een professional in te huren, want het is eenvoudig om zelf te doen. Dit komt omdat tapijttegels net als een puzzel in elkaar passen. Het enige wat je nodig hebt is een mesje om ze op maat te snijden en een meetlint om alles netjes op zijn plek te leggen. Zo kan je zelf bepalen hoe je huis eruit komt te zien.

Flexibiliteit

Een andere reden om voor tapijttegels te kiezen is de flexibiliteit. Door te werken met tegels kan je eenvoudig delen van de vloer vervangen. Stel je voor dat er een deel van het tapijt is beschadigd, dan hoef je niet de hele vloer te vervangen, maar kan je eenvoudig de beschadigde tegel verwijderen en vervangen voor een nieuwe. Dit is niet alleen makkelijk, maar ook voordelig en duurzaam.

Akoestiek

Een derde reden om voor tapijttegels te kiezen is de geluidsabsorptie. De akoestiek van een ruimte wordt bepaald door de hoeveelheid en de vorm van materialen. Een harde vloer reflecteert geluid, terwijl tapijt juist geluid absorbeert. Dit is niet alleen fijn voor de mensen die in de ruimte zijn, maar ook voor de buren en andere mensen in de buurt. Tapijttegels kunnen bijdragen aan het verlagen van geluidsoverlast.

Creatief element

Ook is het mogelijk om tapijttegels te gebruiken als een creatief element voor je interieur. Tapijttegels zijn in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar. Zo kan je precies kiezen welk patroon past bij jouw interieur. Door verschillende kleuren of patronen te combineren kan je ook nog eens spelen met de ruimte. Zo kan je bijvoorbeeld verschillende kleuren gebruiken om een ruimte groter of juist intiemer te laten lijken.

Duurzaam

Ten slotte zijn tapijttegels duurzaam. Dit komt niet alleen doordat tapijttegels makkelijk te vervangen zijn, maar ook omdat tapijttegels gerecycled kunnen worden. De meeste tapijttegel fabrikanten hebben programma’s die erop gericht zijn om oude tapijttegels te recyclen. Door te kiezen voor tapijttegels maak je dus niet alleen je huis, maar ook de wereld een beetje beter.

Bron: Van Heugten Tapijttegels

tapijttegels