Creatieve manieren om buitenshuis schaduw toe te voegen

Door jezelf in de schaduw te positioneren, wordt het warme seizoen niet alleen draaglijk, het kan je ook beschermen tegen schadelijk zonlicht. Daarom kan het handig zijn om schaduw in je tuin te hebben. Dit kan je op verschillende manieren doen. In dit artikel bespreken we er een paar (bron: rainbow).

Installeer een stoffen luifel

Verander een terras in een rustgevende buitenruimte door een stoffen luifel aan de relingen te verankeren. Kies voor lichtbestendige stof om je upgrade er op de lange termijn geweldig uit te laten zien. Zo kan je de gehele zomer blijven genieten van het mooie weer terwijl je ook nog eens kan afkoelen.

Drapeer een zeildoek voor dekking

Verander een houten plafond of een pergola in een zonwerende ruimte met een vochtbestendig katoenen canvas zeildoek. Of ga voor een meer rustieke uitstraling met verweerde afwerkingen voor een stijlvolle veranda. Dit is ideaal als je ook wilt genieten zonder het doek. Met deze optie kan je er voor kiezen of je zon wilt of niet.

Knikarmschermen en uitvalschermen

Een andere optie is om een uitvalscherm of knikarmscherm te laten installeren. Deze kunnen op bepaalde momenten van de dag de tuin schaduwen, maar ook schaduw bieden aan het huis. Hierdoor zal het binnenshuis ook verkoelend zijn als het weer zinderend heet is! Een voordeel van deze optie is dat deze met een klik gebruikt kan worden of niet gebruikt kan worden, maar een nadeel is dat op latere momenten van de dag er geen schaduw geboden kan worden.

Investeer in een parasol

Parasols helpen om buiten diners koeler te houden voor langere spurts van entertainment. Er zijn veel verschillende parasols. De goedkopere versies zijn meestal niet duurzaam en klein, daarom is investeren in een parasol echt een must. Een goede parasol kan namelijk jaren meegaan en is lekker groot.