Een palm kopen in Nederland is dat vragen om problemen?

Zeker niet! Palmbomen zijn zelfs winterhard. In een pot kunnen ze vaak prima de winter doorstaan zelfs als het -10 graden is. Dat had je niet verwacht hè? Selecteer de palm die je graag wilt hebben en bekijk wel even goed of deze soort ook winterhard is. Mocht de winter heel bar uitvallen dan kun je ook overwegen om een winterhoes voor je palm kopen. Een palmboom groeit heel langzaam dus het zou zonde zijn als de boom de winter niet zou overleven. De laatste jaren hebben we vrij milde winters, dus een palmboom voelt zich ook in het Hollandse klimaat prima thuis.

Kies je voor en dwergpalm of voor een palm van wel 5 meter hoog?

Als je de shop bekijkt zal je zien dat er palmbomen geleverd kunnen worden in verschillende hoogtes. De grootste palmbomen hebben een stam van 3 meter, maar met de pot erbij en de bladeren in de kruin is de totale hoogte 5 meter. Dergelijke grote bomen zijn fantastisch als eyecatcher bij de ingang van een kantoorpand. Ook zou hij niet meer staan in een mediterrane tuin.

Als je wat minder ruimte hebt kun je beter een kleiner formaat palm kopen. De CHAMAEROPS HUMILIS Heeft een hoogte van slechts 60 cm inclusief pot. Let goed op de omschrijving de stamhoogte is misschien maar 20 tot 25 cm, maar de totale hoogte inclusief pot en bladeren is dan al snel 90 cm.

Palmbomen zijn zonaanbidders

Ga je een palm kopen, let dan ook even op hoeveel zonlicht hij nodig heeft. De meeste palmbomen zijn echte zonaanbidders. Met de juiste verzorging kan je jarenlang veel plezier hebben van je palm.