Belangrijkste kenmerken voor een industriële interieur!

Industriële stijl is een ontwerp dat de periode terugbrengt die meer gericht was op productie, mechanische creativiteit en het waarderen van rauwe en onafgemaakte interieurs op een prachtige manier om de stijl naar je interieur te brengen. Bij een industriële interieurstijl draait het allemaal om het trots tonen van de bouwmaterialen die we meestal proberen te verbergen. Het gaat erom een ​​rauwe en onafgewerkte look toe te voegen aan de meest zorgvuldig ontworpen huizen. Het gaat ook om het selecteren van de stukken die zowel over de functie als over de stijl gaan. In je huis interieur is het logisch om voor een open plattegrond te gaan, omdat het buitengewoon goed werkt in lofts en studio’s. Daarom verwelkomen mensen deze groeiende trend voor hun huis bewust!

Ideeën voor industrieel interieurontwerp

Verschillende ideeën voor industrieel interieurontwerp voor je interieur:

Haal inspiratie uit oude gebouwen

Voordat je weet wat voor soort industriële look en details je leuk vindt, kijk dan eens naar gebouwen die het historische verleden delen om creatieve ideeën te onthullen die je misschien niet kent! Blootgestelde bakstenen muren, houten dakspanten en stalen kolommen zonder gipsplaten zijn gebruikelijk in magazijnen en productie districten. Overweeg om naar je plaatselijke stad te reizen om te zien of er een revitalisering van oudere gebouwen is. In veel steden over de hele wereld wordt de restauratie van magazijnen, schuren en productiefaciliteiten omgebouwd tot eersteklas appartementen en kantoorgebouwen.

Rustieke metalen voor je interieur

In de dagen van staal- en ijzerproductie over de hele wereld, was het gebruik van industriële producten en metalen prominent aanwezig in verlichtingsarmaturen en sanitair, kast- en deur knopbeslag en voor de structurele leden in dak- en kolombalken. Tegenwoordig is het gebruik van smeedijzer als decoratief en structureel element een industrieel element dat er geweldig uitziet in een moderne woning! Je kunt ook zoeken naar geborsteld nikkel, koper, gietijzeren of een stalen deur om de organische en industriële aantrekkingskracht bij je  thuis te brengen.

Blootgestelde mechanische details in je moderne interieur

Als je een fan bent van de industriële heropleving van armaturen, meubels en verlichting, moet je deze waarschijnlijk aan je interieur toevoegen. Van katrol-geïnspireerde verlichting tot schaar accordeon-lichtblakers, de mechanica achter deze stukken wordt niet aan de gedachten overgelaten! In plaats daarvan moet de mechanische werking van de stukken zichtbaar blijven en is dit de vraag van industriële interieur details!

Bron: https://stalen-deur.nu/