Diervriendelijke schapenvacht voor in huis

Veel mensen vinden het mooi om een schapenvacht als decoratie in huis te hebben liggen. Ik geeft die mensen helemaal gelijk! Het geeft namelijk veel sfeer en het straalt warmte uit. Niet alle schapenvachten worden op een diervriendelijke manier gemaakt. Daarom lees je hier wat een schapenvacht diervriendelijk maakt.

Diervriendelijk

Een schapenvacht is vrij makkelijk om diervriendelijk te maken. Zo worden schapen jaarlijks geschoren en van die scheerbeurt kan je dan de vacht gebruiken voor het maken van een schapenvacht voor in huis. Die jaarlijkse scheerbeurt is noodzakelijk voor de gezondheid en dus het welzijn van het schaap. Dat is een van de belangrijkste reden waarom dit diervriendelijk is. De afgeschoren vacht wordt dan schoongemaakt en volgens een eeuwenoude techniek navilten, wordt er een laag wol bevestigd. Door deze techniek ontstaat er een stevige laag van vilt, wat aan de onderkant van de vacht komt. Voor deze techniek wordt er dus geen een schaap pijn gedaan. Het is eerder nodig dat de wol eraf gaat en het is dan zonde als er niks met die wol zou gebeuren.

Een echte vacht kopen

Als je nog op zoek bent naar een leuke dierlijke accessoire voor in je landelijke of Scandinavische interieur, dan is een echte schapenvacht die op diervriendelijke wijze gemaakt is een mooie aanvulling! Op https://topschapenvachten.nl/  kun je mooie schapenvachten kopen. Je kunt zo’n schapenvacht als kleed over de bank leggen, als accessoire op je salontafel leggen, het daadwerkelijk gebruiken als kleed of het over een grote stoel heen leggen. Het maakt niet uit wat je doet, het zal je huis altijd sfeervol maken!