Een klein balkon inrichten

Heb je een klein balkon? Dan betekent dat niet dat je deze niet op een leuke manier in kunt richten. Het duurt wellicht iets langer om te bedenken hoe je dit precies het beste kunt doen, maar dan heb je ook wat! Ook op een klein balkon kun je prima genieten. Er zijn verschillende manieren om een klein balkon te voorzien van leuke meubels en decoratie. Hieronder vind je wat tips.

Op een leuke manier je kleine balkon inrichten

Heb je niet zoveel ruimte beschikbaar op je balkon, dan kan het handig zijn om gebruik te maken van een opklapbare tuinset. Ga bijvoorbeeld voor een bistro setje. Je kunt deze dan eenvoudig weghalen wanneer je even ruimte nodig hebt.

Wil je graag groen op je balkon? Dan zou je gebruik kunnen maken van hangende tuintjes, die je bevestigt aan de wand of wellicht aan de balkon overkapping (uiteraard van Metalura). Als er weinig op de grond staat, is er direct ook veel meer ruimte over voor andere dingen. Planten zorgen ervoor dat de boel een stuk sfeervoller wordt! 

Decoratie voor op een klein balkon

Ook decoratie mag natuurlijk niet ontbreken op je balkon, zelfs als het een klein balkon betreft. Je kunt natuurlijk je tuinset leuk aankleden met een mooi kleed, tuinkussens en een plaid. Daarnaast is er ook veel mogelijk als het aankomt op plantjes en bijvoorbeeld mooie glazen flessen met bloemen erin. 

Kies de juiste belichting

Belichting is ontzettend belangrijk, zo ook op het balkon. De juiste belichting kan ervoor zorgen dat de ruimte een stuk sfeervoller wordt. Ga bijvoorbeeld voor mooie lantaarns op je balkon en je zult zien dat het ‘s avonds al een stuk gezelliger wordt om buiten te zitten. Heerlijk met een boekje erbij, een wijntje en heerlijke hapjes waar je samen met vrienden of familie van kunt genieten.