Huis gekocht: en wat nu?

Heb je onlangs een nieuw huis gekocht? Gefeliciteerd! Je zult echter veel moeten regelen als je de nieuwe eigenaar bent van een woning. Het gaat daarbij niet alleen om het kopen van nieuwe meubels; er komt nog veel meer kijken bij het kopen van een huis. Hieronder vind je een aantal zaken waar je aandacht aan zult moeten besteden de komende tijd.

Verzekeringen

Als je een huis koopt, zul je verzekeringen af moeten sluiten. Er zijn veel verschillende verzekeringen, zoals een opstalverzekering, een inboedelverzekering, een aansprakelijkheidsverzekering, een overlijdensrisicoverzekering en een woonlastenverzekering. Lees je van tevoren goed in en vergelijk verschillende aanbieders met elkaar zodat je het voordeligst uit bent.

Verbouwen

Uiteraard is het ook nodig om e.e.a. te verbouwen in je nieuwe woning. Bedenk van tevoren goed wat er allemaal moet gebeuren. Wil je een nieuwe vloer, een klimaatplafond (kijk hiervoor op https://www.matgroep.nl/), of uitbouw? Maak een plan waarin je precies opschrijft wat je allemaal wilt gaan verbouwen en wie en/of wat je daar allemaal voor nodig hebt.

Inrichten

Is je huis verbouwd, dan kun je beginnen met het inrichten ervan. Je kunt hiervoor hulp inschakelen, maar het zelf doen is natuurlijk ook vaak een prima optie. Het is daarbij handig om van tevoren een schets te maken op een plattegrond, van hoe je graag wilt dat de woning eruit komt te zien en welke meubels waar geplaatst moeten worden. Denk eraan dat levertijden van vloeren en meubels vaak lang zijn. Het is dus goed om ruim van tevoren inkopen te doen. 

Kom je er niet uit? Kijk dan eens in woonmagazines of op het internet voor wat inspiratie. Er zijn ontzettend veel blogs te vinden waar veel tips gegeven worden. Voor het kiezen van kleuren kun je bovendien kleurenwaaiers en online kleurkiezers gebruiken.