Luxe bedden – dat ligt toch net even wat lekkerder

Je hebt er wellicht wel eens van gehoord: een luxe bed. Misschien weet je niet eens of jij wel of niet in een luxe bed ligt. Want dat besef je pas als je een keertje in zowel een luxe als een gewoon bed hebt gelegen. Luxe bedden zijn natuurlijk meer dan prijskaartjes. De kans is groot dat een duur bed ook luxe is, maar zeker is dat niet. Een luxe bed onderscheidt zich van een gewoon bed omdat die een bijzondere slaapervaring biedt. Luxe is dus hier functioneel bedoeld. Er zijn prachtige bedden in chique kunststijlen die voor geen meter slapen. Die verdienen dan de term ‘luxe’ niet. Een luxe bed is bedoeld ter ondersteuning van het lichaam, heeft een ergonomische kracht en zorgt voor een onverstoorde en gezonde nachtrust. 

Hoogwaardige insteek met luxe bedden

De focus van luxe bedden ligt dan ook op comfort met als goede tweede bijzonder fraaie materialen. Een hoogwaardige matras en dito bedbodem zijn standaard aanwezig. Voor een goede ligging worden pocketvering en traag schuim ingezet, of ook wel natuurlijke materialen zoals latex of kasjmier. Dit allemaal ten behoeve van een juiste ondersteuning en drukverdeling. Want dat bepaalt uiteindelijk hoe diep en goed je slaapt. 

Luxe bedden in functionele én esthetische zin

Luxe staat ook voor innovatie technologie. Het betere bed is dan ook bijna altijd voorzien van allerlei verstelbare functies en heeft ook wel ingebouwde massageopties. Ook zijn er slimme bed-systemen die je slaapgewoonten bijhouden, analyseren en er daarna op gaan anticiperen. Heb je een bepaalde woonstijl en wil je je bed qua design daar zo dicht mogelijk bij blijven houden? Wees gerust, het assortiment aan luxe bedden is zodanig dat je steevast een ligmeubel vindt dat harmonieert met je interieur.

Beproefde beddenmerken

Er zijn enkele prominente merken op de markt die absoluut bij de categorie luxe bedden horen. Bij deze merken weet je zeker dat je hoogwaardige slaapsystemen koopt. En anders zie je het wel zodra je voor een van hun bedden staat. Vakmanschap en kwaliteit laten zich niet verstoppen. Een Zweeds topmerk is Hästens. Deze levert wereldwijd goede bedden af met nadruk op natuurlijke materialen. Denk aan wol en paardenhaar. Hästens staat garant voor de goede ondersteuning van het lichaam. Net zo Zweeds is Duxiana, een merk dat zich heeft gespecialiseerd in verstelbare bedden. Ook hier weer zijn hoogwaardige materialen troef. Bijzonder is de gepatenteerde veertechnologie die sublieme ondersteuning geeft. De Britten hebben hun eigen topmerk, Vi-Spring. Vooral de handgemaakte luxueuze matrassen springen eruit. En de beddenfabrikant Tempur-Pedic is bekend geworden om de spraakmakende traag schuim technologie.

Waar komt het prijsverschil met gewone bedden vandaan?

Het prijsverschil tussen luxe bedden en gemiddelde bedden ontstaat voor een deel uit de technologische ontwikkelingen die zijn voorafgegaan aan de wording van het betere bed. Zoiets kost namelijk niet alleen tijd, maar ook geld. De gebruikte materialen verhogen ook de kosten ten opzichte van een gewoon bed. Alleen het beste lijkt goed genoeg: zijde, kasjmier, hoogwaardig wol, enzovoort. Luxe inderdaad maar ook zeer nuttig. Want juist deze materialen zijn goed bij temperatuurregulatie en vochtabsorptie. Gemiddeld verliest een lichaam elke nacht nogal wat vocht, snel meer dan een liter!  En inderdaad, een klein deeltje van de prijs betaal je ook vanwege de merknaam. Bekijk ook eens Schramm bedden