Van je tv meubel een elegante aangelegenheid maken? Ga voor een zwevend model

zwevende tv meubel

De laatste paar decennia lijken zwevende meubelstukken een opmars te hebben gemaakt in de interieurs van onze woningen. Waarschijnlijk is dit mede door het feit dat een zwevend meubel een bepaalde elegantie met zich meebrengt. Bovendien kan een aan de muur hangend meubelstuk een bepaalde ruimte groter eruit laten zien dan deze daadwerkelijk is. Praktische voordelen hebben zwevende meubels ook. Denk maar aan het schoonmaken van de onderkant en het ontbreken van een gleuf tussen het meubel en de muur, waar anders altijd sprake is van stofophopingen. Hoe dan ook, ook een zwevende tv meubel is tegenwoordig niet uitzonderlijk meer. Een dergelijk meubelstuk heeft zonder twijfel een positieve invloed op de uitstraling van je woonkamer als geheel.

zwevende tv meubel

Hoe bepaal je wat je ideale tv meubel is?

Ga je op zoek naar een nieuwe zwevende tv meubel en weet je nog niet precies hoe je ideale exemplaar eruit ziet, lees dan hieronder op basis van welke factoren je kunt bepalen wat je ideale tv meubel zou kunnen zijn:

  • Bepaal hoe hoog, breed en lang het meubel ongeveer moet zijn. Sowieso is het belangrijk vast te stellen wat hierbij de maxima mogen zijn.
  • Bedenk je of je een voorkeur hebt voor afgesloten kasten en/of laden, of dat je liever een open meubel hebt. 
  • Ga je voor kasten en/of laden, zie er dan op toe dat deze aan de achterkant voorzien zijn van een gat waar je bekabeling doorheen kunt begeleiden.
  • Als je voor laden en/of kasten gaat, dan is het ook zinvol om erbij stil te staan of je de voorkeur geeft aan zichtbare of onzichtbare handgrepen.
  • Bepaal van welk materiaal je zwevende tv meubel gemaakt moet zijn. Probeer materiaal en kleuren te kiezen die goed passen bij de meubels en attributen die al aanwezig zijn.