Wat als je niet kan slapen?

Beddenzaak Enschede

Een goede nachtrust is van groot belang, dat weten we allemaal. Maar hoe makkelijk het ook lijkt, goed slapen lukt helaas niet altijd. Als dit van korte duur is, heeft het vaak niet direct impact op je functioneren, maar op de lange termijn is slecht slapen niet goed voor je. Je hebt bijvoorbeeld meer kans op obesitas, diabetes en depressies. Heel belangrijk dus, een goede nachtrust, maar goed slapen is makkelijker gezegd dan gedaan. Waar moet je op letten? Om te beginnen is een goed, geschikt bed van belang. Bezoek een beddenwinkel Enschede om uit te testen wat voor jou het beste past.

Het belang van een goed bed

In een beddenwinkel Enschede kun je uitgebreid testen welke bedden je fijn vindt en wat voor jou de ideale ondersteuning geeft. Dit is een belangrijke stap naar een betere nachtrust, want als je lichaam niet genoeg ondersteuning krijgt dan is de kans op een goede nachtrust klein. Je kan bijvoorbeeld rug- en/of nekklachten krijgen, wat niet alleen slapen erg moeilijk maakt maar ook in je dagelijks leven problemen kan geven. Ook voor je benen en heupen is een goed bed een must.

Jouw lokale boxspring speciaalzaak bezoeken is dus zeker geen slecht idee.

Waar moet je nog meer op letten?

Goed slapen valt of staat vaak met goede gewoontes. We weten allemaal dat cafeïne een negatieve invloed kan hebben op slaap, maar ook een levensredder kan zijn als je erg moe bent. Hierdoor kan een vicieuze cirkel ontstaan. Ook is het belangrijk om een goed ritme aan te houden en elke dag rond dezelfde tijd naar bed te gaan en ook rond dezelfde tijd weer op te staan. Omdat ons ritme gedurende de week vaak anders is dan in het weekend, kan dit erg onhandig zijn maar vaak ligt hierin wel de sleutel tot een goede nachtrust. Tot slot is het goed om apparaten die blauw licht afgeven, zoals computers en smartphones, voor het slapen gaan te vermijden.