Wat moet je niet doen als je op zoek bent naar een huurwoning in Haarlem? 

Haarlem trekt om verschillende redenen mensen aan: vanwege zijn rijke geschiedenis en culturele diversiteit tot zijn uitstekende levenskwaliteit en economische kansen. Maar bij het overwegen van een huurwoning in deze levendige stad, zijn er enkele belangrijke zaken om in gedachten te houden. Het vinden van een huurwoning in Haarlem kan namelijk een uitdaging zijn, maar het is essentieel om volledig achter je keuze te staan voordat je het huurcontract ondertekent.

Wat moet je absoluut niet doen als je op zoek bent naar een huurwoning in Haarlem? 

Als je op zoek bent naar een huurwoning in Haarlem dan zijn er vaak een hoop zaken waar je aan denkt die je wél moet doen. Maar er zijn ook zaken die vergeten worden of die niet bovenaan je prioriteitenlijst staan. Dat is in sommige gevallen jammer, want hiermee kan je een mismatch voorkomen. Lees hieronder waar je aan moet denken als je op zoek bent naar een huurwoning in de stad Haarlem die je absoluut niet moet doen. 

Negeer nooit je budget voor een huurwoning in Haarlem

Je budget is een belangrijk onderdeel van je uitgaven en het is belangrijk dat je serieus kijkt naar wat je uit kan geven. Een paar tientjes boven je budget zitten zal niet direct een probleem opleveren, maar in sommige gevallen kan honderd euro boven je budget wel een probleem opleveren. Let dus goed op en kijk eerlijk en kritisch naar je budget. 

Vergeet geen onderzoek te doen naar de buurt.

Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren als het gaat om de buurt, onderzoek dat dus en vergeet het niet. Wil je rust? Kijk dan naar een rustige buurt. Hou je van drukte? Ga dan vooral niet in een rustige buurt wonen. Ondanks dat je misschien denkt dat de buurt buiten de deur is, het is nog steeds een groot onderdeel van je beleving als het gaat om thuiskomen. 

Sla nooit de inspectie over

Als je gaat kijken naar de huurwoning in Haarlem is het belangrijk dat je een inspectie uitvoert en kijkt naar eventuele schade of gebreken. Dit kan je dan laten opnemen in de huurovereenkomst. En voer de inspectie ook uit als je de sleutel overhandigd krijgt, want achteraf schade claimen is altijd lastig. 

Geen rekening houden met huisdieren en/of rookbeleid

Veel huurcontracten bevatten een clausule als het gaat om het rookbeleid en/of huisdieren. Lees deze goed als je rookt of als je huisdieren houdt of wil gaan houden. Je mag deze bepaling namelijk niet zomaar aan de kant schuiven. 

Bij een huurwoning in Haarlem komen extra kosten kijken

De huurprijs is de basis van wat je kwijt bent aan je huurwoning in Haarlem, maar vergeet niet dat er nog meer kosten bij komen. Denk aan de nutsvoorzieningen, servicekosten maar ook gemeentelijke belastingen. Neem die ook mee in je budget, want voor elke gemeente en verhuurder zijn de kosten anders. 

Een huurwoning in Haarlem kan een hele mooie toekomst bieden, maar het is belangrijk dat er een aantal zaken goed geregeld zijn. Vergeet dus niet bovenstaande vijf tips mee te nemen.