Zitziekte voorkomen bij kantoorbaan

Recent zijn er veel onderzoeken geweest naar de zitziekte. Volgens onderzoekers uit Australië is deze ‘ziekte’ verantwoordelijk voor 7% van de sterfgevallen. Lange tijden achter elkaar en vaak zitten zorgt namelijk voor een hogere kans op hart- en vaatziekten. Daarnaast vervormt door lang zitten de ruggengraat wat voor rugklachten zorgt. Door lang en vaak zitten breken de spieren af en komt er meer gewicht op de gewrichten te liggen waardoor deze uiteindelijk verslijten. Kortom, altijd zitten op werk en weinig bewegen is niet goed voor je lichaam.

Tips voor het voorkomen

De oplossing om zitziekte te voorkomen is simpel. Minder zitten en meer bewegen en staan. Lopend werken is bij een kantoorbaan vaak niet mogelijk. Af en toe een rondje lopen en in de pauze bewegen geeft al een goede start. Maar in plaats van de hele dag achter je laptop te zitten is achter je laptop staan ook mogelijk. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een elektrisch bureau. Met een elektrisch bureau is het mogelijk om het bureau hoger en lager te zetten wat er voor zorgt dat je achter je bureau kunt zitten, maar ook staan. Wanneer je dit een paar keer per dag afwisselt, helpt dit zitziekte voorkomen.

Hoe haal ik mijn werkgever over?

Je bent door deze informatie vast al overgehaald om een elektrisch bureau aan te schaffen. Wanneer je een kantoorbaan hebt ben je hierin alleen vaak afhankelijk van je werkgever. Een goede manier om je baas over te halen is om hem zelf ook de voordelen te laten zien van staan tijdens het werk. Denk bijvoorbeeld aan af en toe een staande vergadering te houden tijdens werk. Elektrische bureaus hoeven helemaal niet duur te zijn en kunnen de gezondheid van de werknemers sterk verbeteren. Ze zijn dus voor iedereen aan te raden.