Betonlook creëren op je tafel, hoe doe je dit best?

betonnen tafel

Beton en betonlook zijn heel erg in. Het geeft aan je woning enerzijds een strakke minimalistische look, anderzijds een ruwe en stoere uitstraling. Niet alleen vloeren, wanden en plafonds, maar ook meubels worden tegenwoordig vaker in betonlook uitgevoerd. Hoe maak je bijvoorbeeld een betonnen tafel? Wij geven jou enkele mogelijkheden om een prachtige betonnen tafel zelf te maken. Laat je inspireren!

betonnen tafel

Een tafel met echt beton: beton ciré

Een van de mogelijkheden om een betonnen tafel te creëren is beton ciré. Dit bestaat uit verschillende lagen die je een voor een aanbrengt op de ondergrond. De ondergrond kan bijvoorbeeld mdf-plaat, tegels of hout zijn. Je begint met een primer die ervoor zorgt dat het beton zich goed op de ondergrond hecht. Deze laag laat je goed drogen en je schuurt op. Dan komt er een laag beton, eventueel meerdere lagen. Je laat opnieuw elke laag drogen en schuurt elke laag op. Als laatste laag breng je een deklaag aan. Deze maakt je tafel vocht- en krasvrij. Beton ciré is te verkrijgen in verschillende kleuren. Je kunt eventueel dezelfde kleur kiezen als je muren of je vloeren. Beton ciré kun je kant-en-klaar kopen of je kunt de afzonderlijke bestanddelen zelf mengen. Beton ciré met deklaag is zowel voor binnen als voor buiten geschikt.

Je tafel afwerken met betonverf

Er bestaan ook betonverf om je tafel een betonlook te geven. Dit is een makkelijkere manier dan beton ciré. Het nadeel van betonverf is dat je een perfect egale ondergrond moet hebben. Gaten en oneffenheden zie je doorheen de verf. Je brengt de verf gewoon aan met een kwast. Betonverf is iets dikker dan gewone verf. Daardoor kun je er zelf een eigen look aan geven door bijvoorbeeld een fijne of een grove kwast te gebruiken. Betonverf bestaat eveneens in diverse kleuren en is ook geschikt voor binnen én buiten.

Vraag raad aan de verkoper

Als je van plan bent om je tafel een betonlook te geven, bekijk dan goed de gebruiksaanwijzing van de producten. Het is op zich niet moeilijk, mits je de producten op de juiste manier toepast. Vraag gerust advies aan de verkopers, zij helpen jou graag verder!