Hoe groot is de ideale eettafel?

ronde eettafel 6 personen

Na een drukke werkdag is het belangrijk om daarna je ontspanning op te zoeken. Even ontladen, en weer opladen voor de volgende dag. Bij de meeste gezinnen wordt er na de werkdag vrijwel direct aandacht besteed aan het avondeten. Eventueel nog de boodschappen in huis halen, koken, en dan eindelijk even écht zitten. Even wat rust en natuurlijk ook even tijd voor je huisgenoten. En daar begint de ontspanning, want voor je het weet zit het toetje alweer in je buik. Of, met een beetje creativiteit van de kinderen, tegen het plafond. De avond is nog jong en wellicht krijg je nog visite, moeten jij en/of de kinderen nog naar sport of een andere hobby, en het hele bedtijd ritueel kost vaak ook meer energie dan nodig.

ronde eettafel 6 personen

Maak van het diner dus een moment om te ontspannen aan een ronde eettafel 6 personen. De meeste gezinnen bestaan uit 4 gezinsleden. Waarom dan een ronde eettafel voor 6 personen? Dat is lekker ruim! Of je er nu standaard 4 stoelen omheen zet en 2 in een andere kamer parkeert, of ze er altijd alle 6 omheen hebt staan, je hebt op het tafelblad een stuk meer ruimte. Door de ronde vorm valt het minder op als er geen 6 stoelen staan en ook met 5 personen kun je je er beter aan schikken dan bij een tafel met hoeken. Die ruimte geeft je meer kans te ontspannen, waardoor het avondeten alleen maar leuker wordt!

Natuurlijk is zitcomfort ook belangrijk, de stoelen moeten niet te hoog of te laag zijn. 43-46 centimeter is de ideale zithoogte en bij stoelen met armleuningen is het qua ruimte makkelijk als deze onder de tafel geschoven kunnen worden. De tafel zelf heeft een ideale hoogte van 75 centimeter, zo blijft er tussen je benen en de onderkant van het tafelblad nog genoeg ruimte over om comfortabel te zitten én op te staan. Qua breedte moet je rekenen om 60 centimeter per persoon. Bij een ronde eettafel voor 6 personen zou dat een minimale diameter van 125 centimeter zijn. Voor 4 personen is dat 90 centimeter. Scheelt dus niet heel veel, maar je leefplezier wordt er een stuk groter van. Bonus tip: deel je ruimte praktisch in, met een ronde tafel is dat ideaal!