Hoe werkt infrarode wandverwarming?

infrarood wandverwarming

Infrarood wandverwarming maakt gebruik van infraroodstralen om je huis te verwarmen en bespaart je geld op je energierekening. Als je overweegt de verwarming in je huis te vervangen, overweeg deze technologie dan als een optie. Het is betaalbaarder dan andere verwarmingsopties en is efficiënter, waardoor het de economisch verantwoordste keuze is! 

Wat is infrarode muurverwarming?

Laten we om te beginnen definiëren wat we bedoelen met infrarood wandverwarming. Zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt dit type wandverwarming infrarood-energie (onzichtbaar licht met een langere golflengte dan zichtbaar licht) als warmtebron, meestal via stralingspanelen die op de muren of plafonds van een huis zijn geïnstalleerd. Deze panelen kunnen voldoende warmte afgeven om je hele huis op te warmen zonder dat je tijdens de koude maanden een airconditioner hoeft te gebruiken. Bovendien kunnen ze zorgen voor meer gelijkmatige temperaturen in de hele woning.

Hoe werkt het?

Infrarode muurverwarming maakt gebruik van een fysiek proces dat infraroodstraling wordt genoemd. Het oppervlak van objecten zendt warmtestraling uit die wordt geabsorbeerd door andere objecten. Deze warmteoverdracht wordt gebruikt om warmte en comfort te bieden in een ruimte. Het werkt door onzichtbare golven uit te zenden die mensen en objecten eromheen opwarmen. Er zijn geen vlammen of vormen van verbranding bij infraroodverwarming, dus het is veilig voor kinderen en huisdieren. Het verlaagt ook de energiekosten omdat het niet zoveel elektriciteit gebruikt als traditionele methoden voor het verwarmen van kamers.

infrarood wandverwarming

Waarom je infrarode muurverwarming zou willen

• Het is eenvoudig te installeren. Terwijl andere kachels wat moeilijker te installeren en onderhouden kunnen zijn, is een infraroodverwarming heel eenvoudig te installeren, wat betekent dat je niet afhankelijk bent van professionele hulp voor de installatie. 

• Het is volkomen veilig. Omdat er geen vlam aan te pas komt, is dit type verwarming volkomen veilig voor je huis en gezinsleden.

• Het heeft een lange levensduur. Infraroodstralers hebben een lange levensduur van meer dan 20 jaar, dus je hoeft je geen zorgen te maken over vervanging op korte termijn.

• Het warmt snel op. In tegenstelling tot andere verwarmingssystemen die enige tijd nodig hebben om op te warmen, warmt een infraroodstraler snel op. Hierdoor kun je het effect al snel merken. 

• Het bespaart geld op energiekosten. Ook weer, omdat er geen verbranding aan te pas komt, gebruiken infraroodverwarmers heel weinig energie terwijl ze toch veel warmte kunnen produceren. Dit betekent dat je na verloop van tijd geld bespaart op de energierekening!