Het is passend en noodzakelijk om een ​​groendak of sedum dak te onderhouden. Zowel de plant als het dak hebben onderhoud nodig. Het hangt er echter allemaal van af of het dak intensief of extensief is. Meestal is er om de twee of drie jaar plant onderhoud nodig. Het meeste onderhoud wordt meestal gedaan door te controleren op onkruid of schade. Dit onderhoud is nodig voor uitgebreide beplanting, en ze zijn niet zo moeilijk om te doen. Intensieve systemen vragen echter meer onderhoud. Onderhoud en inspecties van brede sedumdaken kunnen behoorlijk ingewikkeld worden omdat het systeem het membraan volledig afgedekt op een plaats waar waterdichting wordt toegepast.

Uitgebreid onderhoud

Bij een standaard dak installatie moeten regelmatig onderhoud inspecties worden uitgevoerd. Sommige entiteiten die sedum dak– of groen dak onderhoud doen, gebruiken meestal een elektronisch lekdetectiesysteem om te controleren op waterdichting van waterlekkage. Ook gevoelige gebieden zonder planten moeten deling van planten mogelijk maken. Uiteindelijk zal na 30-50 jaar het waterdichtingsmembraan vervangen moeten worden. Als het groendak van het dak moet, en dan weer terug. Er zal veel meer geld voor nodig zijn. Normaal gesproken hebben intensieve systemen meer onderhoud nodig dan uitgebreide systemen.

De wetenschap van het planten

Waar een plant wordt gekweekt, wordt door veel factoren bepaald, zoals locatie, luchtvervuiling, bouwhoogte, regenval, etc. Het voortbestaan ​​van planten op een groendak is recht evenredig met het budget en de gehanteerde onderhouds cultuur. Klimaatomstandigheden hebben ook invloed op hoe planten zich op de daken gedragen. Tenzij je vastbesloten bent om irrigatie en rigoureuze bemesting te doen. Gebruikte planten moeten worden beperkt tot inheemse planten of sedums. Uiteindelijk zijn extensieve groene daken uitsluitend afhankelijk van een mengsel van sedums, sempervivums, festucas en vele andere die allemaal inheems zijn in alvars en droge gebieden. Bij een intensief groendak zijn de keuzes echter beperkt.