Wat moet ik allemaal weten voordat mijn huis wordt verkocht aan een opkoper?

huis verkopen aan opkoper

Soms zijn er omstandigheden te schetsen dat je een pand onmiddellijk wil verkopen, bijvoorbeeld bij scheiden of een woning verkregen door erven. Maar wat moet je allemaal weten over een huis verkopen aan opkoper?

huis verkopen aan opkoper

De vastgoedhandelaar

Het is moeilijk om in een tekstje een makkelijke totaaloplossing te geven. Sommige panden zijn makkelijker te verkopen dan de ander, en we hebben binnen Nederland ook onverkoopbare panden. Voorbeelden hierin zijn panden met een bepaalde ligging, een woning met een tuintje niet ver van het centrum van Amsterdam is voor zovelen dat lot uit de loterij dat het zo verkocht zal zijn. Het tegenovergestelde zijn onze krimpgebieden, en dan bijvoorbeeld in Groningen waar aardbevingen zijn. Als daar een pand staat met achterstallige onderhoud kan het beter gesloopt worden. In deze tekst dus de middenmoot, woningen ergens in Nederland niet expliciet goed of slecht gelegen. Zo’n woning is snel te verkopen aan een vastgoedhandelaar. Deze maakt snel een taxatie en brengt een bod uit lager dan de werkelijke waarde zodat de handelaar het met winst kan verkopen. Verkopen huis kan in feite niet sneller, bij sommige handelaren in onroerende goederen kun je zelfs een voorschot krijgen.

Als je de maximumprijs wil

Snel verkopen betekent in feite akkoord gaan met een lage prijs. Velen hebben de wens om snel te verkopen, maar om dan ook het bedrag te ontvangen wat het pand echt waard is. Zaken doen met de vastgoedhandelaar valt dan af, je zal dan moeten uitwijken naar een makelaar. Ook de makelaar zal dan de tip geven, als je er snel vanaf wilt zet het pand dan in de markt voor een scherpe prijs. De makelaar kan je dan tegemoet treden door het pand ‘breed’ te adverteren zodat zoveel mogelijk publiek te zien krijgt dat er een pand te koop staat voor een scherpe prijs. Mocht je per se de prijs willen hebben wat het pand waard is, laat dan het snel verkopen los. Achteraf zul je zeggen, wat is nou een jaartje wachten op een koper?