Een ideale vloerlamp in een woonkamer is altijd de meest veelzijdige en praktische lamp.

Hoewel het iets is dat noodzakelijk is, is het ook noodzakelijk om rekening te houden met het esthetische aspect van dit type armatuur en het gebruik dat eraan zal worden gegeven. Er zijn moderne vloerlampen die allerlei simpele en minimalistische vormen hebben, maar dezelfde principes behouden als de klassieke modellen.

Soorten staande lampen

We beschrijven in dit artikel de belangrijkste soorten vloerlampen die je kunt vinden en die je zeker zullen helpen de beste beslissing te nemen. Het grote voordeel van staande lampen is dat ze weinig ruimte innemen en evenveel verlichting kunnen bieden als elke andere lamp, met als voordeel dat je hem overal mee naartoe kunt nemen.

We kunnen de staande lampen in de volgende typen indelen volgens de stijl die ze hebben.

Klassieke vloerlampen

De klassieke vloerlamp is meestal gemaakt van een glas dat kan worden afgeschuind of gegraveerd of niet, of een klassieke lampenkap. Deze lampen kunnen vol ornamenten en details zijn, of een eenvoudig ontwerp hebben, meestal in goud, antiek goud of leer. Je vindt ze in veel materialen en kleuren.

Moderne staande lampen

De moderne vloerlamp biedt een grote verscheidenheid aan ontwerpen en texturen. In feite is het gebruikelijk dat het eenvoudige en minimalistische ontwerpen zijn, met een rechte snit of metalen lijnen met kromgetrokken vormen. Deze lampen kunnen verschillende materialen en kleuren combineren en vallen op doordat veel lampen worden geleverd met LED-type lampen die veel zuiniger zijn en veel energie besparen.

Rustieke staande lampen

De rustieke vloerlamp valt op doordat hij is gemaakt van materialen zoals smeedijzer, hout of keramiek en in dessins en tinten bruin of met een rustieke afwerking. Ze worden meestal gecombineerd in rustieke decoraties, landhuizen, herbergen, restaurants en hotels in deze stijl. Rustieke staande lampen passen in bijna elke kamer, inclusief slaapkamers, kantoren en woonkamers. Alles hangt af van de stijl en het type kamer waarin je het wilt installeren.

Wat betreft de soorten staande lampen, je kunt ze ook vinden met flexibele armen die veel meer functionaliteit bieden en zelfs intrekbaar zijn. Wat ze ook zijn, ze zijn een element dat zorgt voor een belangrijk designaccent en bovendien zorgen voor de verlichting die elke ruimte nodig heeft.