Als u op zoek bent naar een manier om uw interieur een extra accent te geven, maar zonder grote ingrepen en tegen een lage kostprijs, kan LED stripverlichting de oplossing zijn!

De voordelen van dit accessoire die het meest in het oog springen zijn: eenvoudige installatie en laag stroomverbruik. Bovendien is de LED-strip zeer veelzijdig en kan hij in verschillende delen van het huis in verschillende kamers worden gebruikt. Van het plafond tot de vloer, inclusief meubilair en leuningen, kunt u effecten creëren die uw huis nog mooier, unieker en eleganter zullen maken.

Wil u weten hoe? Lees verder en kom erachter!

Waaruit bestaat LED stripverlichting?

LED-stripverlichting bestaat uit een opeenvolging van lampjes die gegroepeerd zijn op een strip, meestal met lijm, die op verschillende oppervlakken kan worden aangebracht. Gebruikt om omgevingen te personaliseren, creëert het een indirect, continu en lineair lichteffect dat kan helpen bij de hoofdverlichting of een bepaalde plek kan benadrukken.

Voordelen van verlichting met LED strips

1. Het is een eclectische armatuur

De LED-strip is verkrijgbaar in verschillende kleuren, die verder bijdragen tot het creëren van sfeer. Momenteel zijn er drie modellen LED stripverlichting met betrekking tot de temperatuur:

  • Warm wit licht: geel achtige tint, vergelijkbaar met gloeilampen en geschikt voor comfortabele verlichting;
  • Koud wit licht: met een witte tint zijn de lampen van deze strip vergelijkbaar met fluorescentielampen en maken zij een betere visualisering van de kleuren in de ruimte mogelijk;
  • RGB-lampen: in dit gekleurde model hebben de lampen de kleuren rood, groen en blauw. Het ritme, de intensiteit en de tonen kunnen op afstand worden geregeld.

2. Het is duurzaam

Met een goede weerstand tegen weersveranderingen, hebben lichten van goede kwaliteit LED strips van INTOLED een levensduur van tussen de 50.000 en 100.000 uur.

Een andere manier om de duurzaamheid te meten is in jaren. Sommige modellen kunnen 5 tot 10 jaar worden gebruikt zonder problemen op te leveren.

3. Het is veilig

Omdat zij geen ultraviolette of infrarode stralen uitstralen, zijn deze tapes veilig, zowel bij de installatie als bij het gebruik. Bovendien geven zij geen warmte af en warmen zij de omgeving niet op. Zij kunnen ook worden aangebracht op lager gelegen plaatsen, zoals vloeren en trappen.

Het meest interessante aan het gebruik van LED strips is dat u de omgevingen precies kunt inrichten volgens uw smaak en ontwerp. Laat alles persoonlijk en uniek!