Waar moet je op letten als je een houten eettafel kopen gaat? 

Wil je een houten eettafel kopen? Dan kan je kiezen uit duizenden opties en dat is soms niet gemakkelijk. Want een houten eettafel staat voor tijdloos en duurzaam. Maar als je eenmaal gaat kijken zie je zoveel mogelijkheden in kleuren, type houtsoorten maar ook modellen dat je de weg kwijt kan raken in je zoektocht. Er zijn eigenlijk drie vragen die de basis leggen voor jouw nieuwe eettafel. Uiteindelijk blijft de keuze erg persoonlijk, maar met de antwoorden op onderstaande vragen heb je wel een goede basis om tot een definitieve beslissing te komen.  

Kies je voor een bewerkte of onbewerkte houten eettafel? 

Aan zowel een bewerkte als aan de onbewerkte versie van de houten eettafel kopen kleven voor- en nadelen. Het is eigenlijk een hele persoonlijke keuze die je gaat maken. Een onbewerkte tafel is trendy, geeft warmte en ruwheid in je huis. Maar is daarentegen ook gevoeliger voor invloeden van buitenaf, denk bijvoorbeeld aan condens van een glas wat een kring veroorzaakt. Een bewerkte tafel is wat meer beschermd door een laagje dat eroverheen zit, maar geeft een minder warme en natuurlijke uitstraling. Het is maar net waar jij waarde aan hecht en wat passend is in jouw gezin. 

Houten eettafel kopen; teak, mango of eiken? 

De drie meest bekende houtsoorten die gekozen worden als je een houten eettafel kopen gaat zijn teak, mango en eiken. Allemaal hebben ze de kenmerken van een natuurlijk product, maar ook hun eigen prijs-kwaliteit verhouding. Als je wilt gaan voor onverwoestbaar en zwaar dan is een eiken eettafel de beste keuze. Wil je meer een trendy koop doen die ook nog een keer een gele ondertoon heeft? Dan is mango perfect als houtsoort. Teak is een van de meest gekozen houtsoorten als het gaat om eettafels vanwege zijn goede prijs-kwaliteit verhouding, maar ook zijn duurzaamheid. Het is minder duurzaam uiteindelijk dan eiken, maar ook relatief goedkoper. Het is dus net wat je wilt en kan investeren en wat je belangrijk vindt. 

Welke vorm kies je als je bij jouw houten eettafel? 

Niet elk huis is hetzelfde, maar ook niet elke kamer. Het is belangrijk om een passende vorm te kiezen die past in de kamer. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een ronde of ovale vorm, maar ook een vierkante of een rechthoekige voor een houten eettafel kopen. Vergeet daarbij ook niet te kiezen voor de juiste hoogte die passen bij de eettafelstoelen. Want je wilt natuurlijk wel goed kunnen aanschuiven en lekker zitten als je de eettafel wilt gebruikt. 

Eigenlijk is de keuze voor een houten eettafel kopen ingewikkeld, maar ook weer simpel. Met het beantwoorden van bovenstaande drie vragen heb je eigenlijk al de basis voor jouw nieuwe houten eettafel. Natuurlijk zijn er dan nog andere keuzes te maken zoals de kleur, het formaat en het onderstel maar de basis heb je al met het houtenblad. En eerlijk is eerlijk, niemand kan de keuze voor je maken want het is een gevoel dat je hebt bij de eettafel en bij jouw huis.