Zo geef je je woonkamer een nieuwe look met weinig geld

Soms ben je wel eens toe aan verandering in je woning, maar weet je gewoon niet hoe je dit moet toepassen om een gemakkelijke en goedkope manier. En dat is wel logisch: met het grote aanbod op in een woonwinkel in Hengelo en de talloze ideeën die er beschikbaar zijn, kan het soms lastig zijn om even goed inspiratie op te doen. Daarnaast zul je waarschijnlijk ook rekening moeten houden met een bepaald budget die je hebt (want je kunt niet eindeloos woonaccessoires kopen, behalve als je een miljonair bent). Hoe geef je je woonkamer een nieuwe look, zonder te veel geld uit te geven? Wij hebben wat tips voor jou.

Verander de grote elementen – of de kleine

Het belangrijkste om over na te denken voordat je je woonkamer compleet overhoop gooit, is om te kijken naar wat mogelijk is als het gaat om verandering. Als jouw budget jou enige limiet is, dan weet je zelf ook het beste hoe je verandering kan aanbrengen in je woonruimte. En verandering hoeft niet groot te zijn: integendeel, een kleine aanpassing kan zelfs al voldoende zijn om je ruimte een andere uitstraling te geven.

Dus denk goed na wat je wil aanpassen. Wil je bijvoorbeeld de meubels vervangen, zoals je eetkamerstoelen? De muren opnieuw schilderen? Of wil je juist wat kleinere accessoires aan je woonkamer toe voegen? De opties zijn eindeloos.

Het vervangen van meubels: tweedehandse aankopen

Eetkamerstoelen hoef je bijvoorbeeld helemaal niet gloednieuw te kopen bij de IKEA of een andere woonmarkt. Als je nieuwe stoelen wilt, maar je wilt het voor een laag prijsje doen, kijk dan eens bij tweedehands winkels! Vaak hebben meubelzaken in Twente zelf ook een tweedehandse sectie wat zeker waard is om te bekijken. Niet alleen kun je daar net een pareltje vinden, het is ook nog eens goedkoop. Vaak kun je deze producten ook zelf nog eens oppimpen door ze opnieuw te verven of een beetje aan te passen aan je eigen voorkeuren.